Neem contact op

Zwemmend redden voor zwembaden

De cursus Zwemmend Redden voor Zwembaden (ZRZ) is in 2006 door Reddingsbrigade Nederland in samenwerking met de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) ontwikkeld. Inmiddels is het bijbehorende certificaat een begrip in de zwembadbranche. Na het behalen ervan beheerst jij de basistechnieken voor het redden van een drenkeling in een zwembadomgeving en ken jij de theorie over (het voorkomen van) verdrinking. 
Bekijk de voorwaarden

Examinering

Reddingsbrigade Nederland ontwerpt het lesmateriaal en stelt de exameneisen en de kaders van examinering vast. Wij als aanbieder van de cursus zorgen ervoor dat jij word opgeleid en geëxamineerd binnen de door Reddingsbrigade Nederland gestelde kaders. De handleiding (e-learning) bevat alle lesstof om de opleiding te doorlopen en volledig voorbereid aan het examen deel te nemen. Aqua Zuyd Academy vraagt een examen aan bij Reddingsbrigade Nederland. Om toe te zien op de kwaliteit van het examineren, stuurt Reddingsbrigade Nederland steekproefsgewijs waarnemers naar examens.

Certificaat

Wanneer een deelnemer tijdens het examen aantoont aan de gestelde exameneisen te voldoen, is hij of zij geslaagd. Als bewijs ontvangt de kandidaat een certificaat van Reddingsbrigade Nederland met een licentie voor twee jaar. Na die periode kan de licentie verlengd worden door middel van het afleggen van een examen. Met het certificaat kan een zwembadmedewerker aantonen over de benodigde vaardigheden te beschikken. 

Dit certificaat is ook geldig in het kader van Lifeguard CE1, Zweminstructeur CE3 en Begeleider Recreatie CE2 van het Allround Diploma.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor toezichthouders. Daarnaast is deze bedoeld voor de cursisten die dit certificaat moeten halen als exameneis voor de afronding van CE1 Lifeguard, CE2 Begeleider Recreatie en CE3 Zweminstructeur, onderdeel van het Allround diploma. Wij kunnen de opleiding ook “incompany”, op uw eigen locatie verzorgen. Vraag een offerte aan via onze mail.

Instapvoorwaarden

Ben jij minimaal 16 jaar, heb je een goede zwemvaardigheid en een redelijke beheersing van de Nederlandse taal? Dan gaan we jou opleiden tot zwemmend redden voor zwembaden.

Wat leer je?

Bij deze opleiding leer je een tal van vaardigheden. Het is van belang dat je aan het einde van de opleiding deze beheerts.
Bevrijdingsgrepen
Vervoersgrepen
Een drenkeling (duik pop)redden van de bodem in tenminste 2 meter diep water
Diverse eigen vaardigheden
Redding vanaf de kant
Redding vanuit het water
Een drenkeling op het droge brengen
Defensief benaderen van een drenkeling
Communicatie bij een calamiteit
Taakverdeling bij een calamiteit Eigen Vaardigheid Zwemmend Redden voor Lifeguards in Zwembaden

Studieduur

De studieduur bestaat uit 1 bijeenkomst voor het oefenen van het praktijkexamen en 1 bijeenkomst voor het daadwerkelijke praktijkexamen. De theorie gaat via een e-learning. Alle praktijkonderdelen dienen in bedrijfskleiding te worden uitgevoerd. Dit houdt in een korte broek, polo of t-shirt. 

Stage

Ruim voorafgaand aan het examen dient een huiswerkopdracht gemaakt en ingeleverd te worden. Deze huiswerkopdracht is gelijk aan competentieopdracht 4. Er is geen verdere stage verbonden aan deze opleiding.

Inschrijfformulier

Ben jij klaar om het certificaat Zwemmend redden voor Zwembaden te behalen? Schrijf je dan hieronder in voor de opleiding.
Zwemmend Redden formulier

Navigatie

Contact

+31 6 41555630
info@aquazuydacademy.nl
Caumerboord 45
6418BL, Heerlen
Nederland
KVK: 85640700
IBAN: NL76 ABNA 0117 1772 29
BTW: NL004125958B88
AquaZuyd © 2024 - Website ontwikkeling door: Website Visie
phone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram