Neem contact op

Lesgever / Zweminstructeur ABC

Na het volgen van deze parttime beroepsopleiding ben jij in staat om op een prettige, plezierige manier zelfstandig zwemles te geven aan kinderen en volwassenen. Je bent klaar om je steentje bij te dragen aan een zwemveiliger Nederland. Kinderen komen met plezier naar jou veilige, leuke en leerzame zwemlessen.
Bekijk de voorwaarden

Toetsing en afronding

Het certificaat Ce3 Zweminstructeur ABC valt voor de afronding onder het examenreglement van de Nationale Raad Zwemveiligheid en is een onderdeel van de beroepsopleiding Allround Zwembad medewerker Ce4. Om dit certificaat te mogen ontvangen dien je positief beoordeeld te worden op alle examenonderdelen en mag jij aan de slag in ieder zwembad. Bekijk hieronder de examenonderdelen. 
Je stagemap is helemaal compleet.
Je hebt voldaan aan het urencriterium en alle uren zijn afgetekend.
De praktijkbeoordeling van jouw 4 examenlessen bedraagt minimaal een 6.0.
Jouw competentieopdrachten zijn met minimaal een 6.0 beoordeeld.
Je bent in het bezit van een C diploma. (niet ouder dan 5 jaar)
Je bent in het bezit van een geldig ZRZ certificaat van Reddingsbrigade Nederland.
Je bent in het bezit van een EHBO/MFFA certificaat. Let op, alleen volgens de lijst erkende diploma’s van de examenraad.
Mondeling theorie examen.

Stage

De stage uren loop je tijdens de opleiding. Wij raden aan om meteen na inschrijving een stage bad te zoeken. Ook raden wij aan om de stage te verdelen over meerdere zwembaden. Zo kun je in verschillende ‘keukens’ kijken. Ieder bad heeft zijn eigen manier van werken en zijn eigen lesplan. Tijdens de opleiding loopt de deelnemer minimaal 100 uren stage. Dit is iets meer dan op andere opleidingen, maar wij vinden hoe meer vlieguren de deelnemer maakt hoe beter hij/ zij wordt. Uren registratie gaat via een urenregistratieformulier  en wordt afgetekend door de stagebegeleider. 
De 100 uren zijn onder te verdelen in:
- 30 klokuren assisteren bij zwemlessen.
- 30 klokuren delen van de les zelfstandig lesgeven.
- 40 klokuren zelfstandig lesgeven tijdens de hele zwemles.

Instapvoorwaarden

Ben jij minimaal 16 jaar, heb je een redelijke tot goede zwemvaardigheid en een redelijke beheersing van de Nederlandse taal? Dan gaan we jou opleiden tot de beste zweminstructeur.

De opleiding tot zweminstructeur is volledig digitaal te volgen. In onze eigen digitale leer omgeving kun jij starten op ieder moment en op jouw eigen tempo bepalen.

Studieduur

Als je al ervaring hebt binnen de zwembranche als lesgever dan kun je de opleiding afronden in 5 maanden. Heb je nog geen ervaring in de zwembranche? Geen probleem, dan kun je de opleiding afronden binnen 9 maanden. 

Inschrijfformulier

Lijkt jou het leuk om aan de slag te gaan als zweminstructeur ABC en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan hieronder in voor de opleiding!
ABC zweminstructeur formulier

Navigatie

Contact

+31 6 41555630
info@aquazuydacademy.nl
Caumerboord 45
6418BL, Heerlen
Nederland
KVK: 85640700
IBAN: NL76 ABNA 0117 1772 29
BTW: NL004125958B88
AquaZuyd © 2024 - Website ontwikkeling door: Website Visie
phone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram